BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 50 € (376,73 KN) ZA HRVATSKU 

Naše priče

Zašto koristiti prirodnu kozmetiku? Ovo su 3 ključna razloga!

Prirodna kozmetika je puno više od pukog trenda, ona je odgovor na želju za zdravijim životom. Većina nas koristi konvencionalne kozmetičke proizvode u svakodnevnom životu. No tek kada krenemo istraživati njihove sastojke, preispitujemo svoje izbore i brzo nam postaje jasno zašto je upravo prirodna kozmetika odabir mnogih. Mi smo izdvojili one ključne razloge!

 

PRIRODNA KOZMETIKA JE BOLJA ZA NAŠE ZDRAVLJE

U brojnim proizvodima koje svakodnevno koristimo nalaze se tvari koje su problematične. Nisu akutno opasne po život, no dugoročnom nam uporabom mogu štetiti, ulazeći preko kože u naše tijelo. To su primjerice silikoni, emulgatori PEG i PPG, derivati dobiveni destilacijom nafte poput parafina, vazelina i mineralnih ulja, te parabeni odnosno konzervansi. Brojna istraživanja ukazuju na njihovu potencijalnu kancerogenost, a uz sintetičke boje i mirise, glavni su izazivači alergija.

Korištenjem prirodne kozmetike ne izlažete se ovakvim sastojcima i rizicima koje oni sa sobom nose.

Činjenica: Sastavni dio KuSshh prirodne kozmetike su biljke iz ekološkog uzgoja koje sami uzgajamo, beremo i obrađujemo na vlastitoj plantaži na otoku Krku.

kusshh prirodna kozmetika 2

PRIRODNA KOZMETIKA JE BOLJA ZA OKOLIŠ

U brojnim pilinzima, sjajilima, proizvodima za njegu zuba te nizu drugih kozmetičkih pripravaka može se naći mikroplastika, koja je veliki problem današnjice. Zbog svoje veličine, njene su čestice u stanju prodrijeti gotovo svugdje – u podzemne vode tj. okoliš gdje ugrožavaju biljke i životinje, a mogu se naći čak  i na našem stolu, primjerice u ribama te proizvodima životinjskog porijekla poput meda i mlijeka.

Upotreba mikroplastike zabranjena je u prirodnoj kozmetici, stoga njenim korištenjem činite dobro i sebi i prirodi. Uz to, u prirodnoj kozmetici proizvodnja je održiva i proizvodi puno češće dolaze u ekološki prihvatljivim ambalažama. Mnogima je već ovo dovoljno razloga za korištenje prirodne kozmetike!

Činjenica: KuSshh proizvode pakiramo u recikliranu plastiku i ljubičasto miron staklo koje produžuje vijek trajanja i čuva snagu naših proizvoda djelujući kao prirodni filter sunčeve svjetlosti: dopušta ulazak korisne UV, ljubičaste i infracrvene svjetlosti kako bi obogatile naše sastojke, a isključuje štetne zrake koje ubrzavaju njihovo propadanje. Uz to, pakiranja se mogu reciklirati, čime pridonosimo smanjivanju negativnog utjecaja na okoliš.

kusshh prirodna kozmetika 3

PRIRODNA KOZMETIKA JE BOLJA ZA KOŽU I KOSU

Koža je naš najveći organ i s ulogom polupropusne membrane odgovorna za čitav organizam. Zato je važno potaknuti njen prirodan način djelovanja, a ne je dodatno opteretiti kemijskim spojevima. Ono što nanosimo na kožu jednako je važno kao i ono što jedemo.

Upravo tu do izražaja dolazi prirodna kozmetika sa svojstvima koje nijedna kemijska supstanca ne može ponuditi te prirodnim sastojcima koje naš organizam prihvaća kao svoje i na njih ne razvija antitijela. Proizvodi prirodne kozmetike slijede biološki ritam naše kože i potiču njene regenerativne funkcije, bez stvaranja ovisnosti kože. Nježni su prema koži i kosi, te ravnopravni s konvencionalnim preparatima po pitanju konzistentnosti, izgleda i primjene, ali bez korištenja potencijalno štetnih sastojaka. Sve to čini prirodnu kozmetiku imperativom u njezi kože!

Činjenica: KuSshh prirodna kozmetika osmišljena je kako bi iskoristili ono najbolje od prirode i povezali te s njenim blagodatima.

Dovoljno?


Uživajte u mirisima tiSshhine!

SHARE:

Ova stranica koristi kolačiće kako bi ti pružila posve prirodno iskustvo.