BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 50 € (376,73 KN) ZA HRVATSKU 

Naše priče

Smilje – sve što trebate znati o cvijetu koji briše godine s lica

Smilje je danas nadaleko cijenjeno u anti-age kozmetici kao čarobni cvijet koji djeluje protiv bora, ožiljaka, hiperpigmentacijskih mrlja i drugih znakova starenja kože. No ljekovita svojstva smilja prepoznata su još od davnina.

Ovo čudesno mediteransko bilje spominje se još u grčkim mitovima, a i samo ime helichrysum dolazi od grčkih riječi helios (sunce) i chryson (zlatan). Iznimne je izdržljivosti i snage, uspijeva i u pustom kamenjaru. Zbog žutog cvijeta koji ne vene ni kada ga se ubere, smilje s pravom nosi naziv imortela / immortelle – besmrtan ili vječan.

 

ZLATO IZ PRIRODE

Uz boju cvijeta, još je jedan razlog zbog kojeg se smilje uspoređuje sa zlatom – njegovo je ulje iznimno vrijedno. Za jednu litru ulja potrebno je ubrati čak 700 – 1000 kilograma smilja!

Smilje cvate u ljetnim mjesecima i njegovi se svježi cvjetovi obrađuju odmah – do 24 sata od branja, odnosno u našem slučaju u roku od 12 sati. Nakon sušenja, slijedi destilacija vodenom parom kako bi se dobilo eterično ulje – moćni sastojak seruma, krema i drugih preparata za kožu.

U postupku destilacije ulja nastaje i hidrolat – cvjetna vodica, često korištena kao tonik za smirivanje kože. U posebnom pak postupku potapanja svježih ili suhih cvjetova u biljno ulje koje iz njih izvlači vrijedne sastojke, dobiva se macerat.

kusshh smilje

SKROMNI CVJETOVI DRAGOCJENIH ODLIKA

U tradicionalnom travarstvu smilje se koristilo u tretiranju astme, migrena, problema s jetrom i kožnih oboljenja. Zbog svojih svojstava ovo je bilje spazmolitik, mukolitik, analgetik i antikoagulant. Također, djeluje regenerativno, protuupalno i antioksidativno, smanjuje razinu kolesterola i stimulira rad hepatocita.

Na tržištu se nalaze brojni proizvodi koji sadrže smilje u različitim oblicima, a najpopularniji su oni za njegu kože.

KuSshh linija prirodnih proizvoda sadrži bogatstvo ručno branog smilja iz ekološkog uzgoja s naše vlastite plantaže na Krku. Spomenimo neke od njih… Krema za lice hrani kožu i vraća joj prirodni sjaj. Blagotvorni uljni nektar za lice  koja koji osigurava vitalnost, zaštitu i hidrataciju. Micelarna vodica koja nježno čisti kožu i uklanja tragove šminke.

Svakako provjerite i naše ostale proizvode na bazi smilja.

 

Uživajte u mirisima tiSshine!

SHARE:

Ova stranica koristi kolačiće kako bi ti pružila posve prirodno iskustvo.