Za sve ljubitelje čokolade spajamo savršenstvo tamne čokolade, maslinovo ulje i chili!
Jeste li pogledali film Čokolada (eng. Chocolat)? Ako jeste znat ćete o čemu pišemo i što vam preporučujemo, a ako niste, ništa zato, svejedno probajte našu preporuku, oduševit će vas.
Zašto čokolada, chili i maslinovo ulje?
Chili je protuteža slatkoći čokolade. Dodaje čokoladi nešto pikantno i pustolovno.
Tamna čokolada oduvijek je bila lijek za srce, a ekstra djevičansko maslinovo ulje, bogato polifenolima i antioksidativnim tvarima, zajedno su dva čarobna elementa protiv starenja kardiovaskularnog sustava.
Što napraviti?
Jednostavno ispecite kuglof prema našem receptu. Kod serviranja prelijte ga KuSshh ekstra djevičanskim maslinovim uljem s chilijem. Neće vam jezik gorjeti od ljutoće, već će te osjetiti “spicy kick” taman dovoljan za odličnu pustolovinu okusa.
Sastojci:
- maslac, 250 g
- šećer, 220 g
- glatko brašno, 250 g
- 4 jaja
- crno vino, 200 ml
- cimet u prahu, 1 žličica
- kakao u prahu, 3 žlice
- čokolada za kuhanje, tamna, naribana ili otopljena, 100 g
- prašak za pecivo, 1 vrećica
- vanilin šećer, 1 vrećica
Priprema:
1. Maslac rastopimo, a jaja razbijemo u zdjelu i umutimo ih.
2. Zatim rastopljenim maslacem premažemo stjenku kalupa za kuglof i posipamo brašnom da se kolač ne zalijepi.
3. Preostali maslac dodamo u zdjelu s umućenim jajima, ulijemo 200 ml crnog vina, dodamo šećer i stalno miješajući, postupno dodajemo brašno, pazeći da ne ostanu grudice.
4. Potom dodamo naribanu čokoladu, vanilin šećer, prašak za pecivo, cimet u prahu, kakao u prahu i sve zajedno dobro izmiješamo.
5. Dobivenu smjesu prelijemo u kalup i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-40 minuta.
6. Gotov kolač izvadimo iz kalupa na tanjur za posluživanje i pustimo da se kuglof ohladi.
7. Prilikom serviranja kuglof prelijemo KuSshh maslinovim uljem sa chilijem.
U slast!