BESPLATNA DOSTAVA ZA NARUDŽBE IZNAD 50 €

  +385 98 732 942   Plantaža: Bok od Brozića, 51500, Vrh

Kuglof s chilijem i maslinovim uljem

Za ljubitelje čokolade spajamo savršenstvo tamne čokolade, ekstradjevičansko maslinovo ulje s Krka i osvježavajuću ljutinu chilija u neodoljiv i slastan kuglof.

Jeste li pogledali film Čokolada (eng. Chocolat)? Ako jeste znat ćete o čemu pišemo i što vam preporučujemo, a ako niste, probajte ovaj recept - oduševit će vas.

Zašto čokolada, chili i maslinovo ulje?

Chili je savršena protuteža slatkoći čokolade. Dodaje čokoladi nešto pikantno i pustolovno. Tamna čokolada oduvijek je bila lijek za srce, a ekstra djevičansko maslinovo ulje, bogato polifenolima i antioksidativnim tvarima, zajedno su dva čarobna elementa protiv starenja kardiovaskularnog sustava.

Sastojci

  • maslac, 250 g

  • šećer, 220 g

  • glatko brašno, 250 g

  • 4 jaja

  • crno vino, 200 ml

  • cimet u prahu, 1 žličica

  • kakao u prahu, 3 žlice

  • čokolada za kuhanje, tamna, 100 g

  • prašak za pecivo, 1 vrećica

  • vanilin šećer, 1 vrećica

  • KuSshh maslinovo ulje sa chilijem

    Pogledajte artikl

Priprema

Vrijeme pripreme: 10 minuta, vrijeme pečenja: 30–40 minuta, količina: 8–12 šnita, složenost: jednostavno.

Maslac rastopimo, a jaja razbijemo u zdjelu i umutimo ih. Zatim rastopljenim maslacem premažemo stjenku kalupa za kuglof i posipamo brašnom da se kolač ne zalijepi. Preostali maslac dodamo u zdjelu s umućenim jajima, ulijemo 200 ml crnog vina, dodamo šećer i stalno miješajući postupno dodajemo brašno, pazeći da ne ostanu grudice. Potom dodamo naribanu čokoladu, vanilin šećer, prašak za pecivo, cimet u prahu i kakao u prahu te sve zajedno dobro izmiješamo. Dobivenu smjesu prelijemo u kalup i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180 °C, 30–40 minuta. Gotov kolač izvadimo iz kalupa na tanjur za posluživanje i pustimo da se kuglof ohladi.

Prilikom serviranja kuglof prelijemo KuSshh maslinovim uljem sa chilijem.

Stvoreno za one koji uživaju u mediteranskoj kuhinji

Ono što ovo ulje čini posebnim jest ravnoteža – čili se osjeti, ali ne preuzima okus. Ljutina dolazi polako i nježno, dajući jelu dinamičnost, ali bez agresivnosti. Upravo zato odgovara i onima koji nisu navikli na jako ljutu hranu, ali žele dodati notu pikantnosti.

×